Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.12.2018, 10:54   #14
Jolek
Guru

Data rejestracji: 02.09.2016
Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Jeżeli producent podaję niepełne\niepoprawne dane to tylko jemu i wyłącznie jemu należą się zjeby.

Poprawić można każdego, czasem są rzeczy o których się oficjalnie nie dowiemy.

Niestety nie znalazłem oficjalnego forum dla nagrywarek Pioneera.

Może to być pytanie typu ku|as, ale wciąż jakoś nie mogę czasem uwolnić się od PS2.

Do tej pory aby ta konsola odczytała mi jakąś grę sporządzoną z org nagraną na DVD,
musiałem nagrywać ją z jak najmniejszą prędkością czyli 4x na GSA-4163B.

Jest to jedyny szprzęt z jakim mam problemy jak nagram płytę szybciej.

Jak nagrywałem płytę na nagrywarcę (iHAS524 D) która ma min prędkość 6x, to miałem problemy z odzczytem.
Inne prędkości (8... 16X) też nie pomagały.

Wiem że bardzo dużo też zależy od jakości użytych płyt.
Płyty do jakich mam najczęściej dostęp są w sklepach fizycznych (Sony, Verbatim),
więc często nawet nie wiem z jakich fabryk pochodzą.

Jaka jest w razie czego minimalna prędkość zapisu na DVD+-R w 211, S09?
Czy w razie czego FW pozwoli nagrać płytę z niższą prędkością, jak będę miał np problemy z 6x?

Zdaję sobie sprawę, żę poprzednio nie używałem "topowych" nagrywarek,
dlatego też w końcu staram się kupić jakiś bardzo porządny i solidny sprzęt.

To są również dobre pytania:
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Jolek chce napęd "na lata", więc teoretycznie lepiej wziąć model nowszy, choćby ze względu na dłuższe wsparcie techniczne producenta. Pytanie jak wygląda wytrzymałość dzisiejszych napędów, bo na pewno nie da się tego porównać z tymi sprzed nastu lat? Pytanie drugie, czy warto teraz dać 2x tyle - bo może lepiej na początek kupić tańszy S09, pobawić się i za jakiś czas 211 będzie kosztował tyle samo?
Jeszcze w kwestii pieniędzy - jeśli zakup nie jest zakupem pod choinkę, to lepiej się wstrzymać do marca, bo wtedy ceny znacząco spadają.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cytat:
Napisany przez - Deckard - Podgląd Wiadomości
@Jolek na przełomie stycznia/lutego znajomy z USA będzie zjeżdżał do Polski jeśli znajdziesz coś co tam zdecydowanie bardziej się opłaca to Ci przywiozę.
Pozdr
I tu może być problem, ponieważ Pioneer DVR-212 jest zablokowany regionalnie,
więc będę miał problem zarówno z odtwarzaniem materiałów z Europy jak i może być problem z gwarancją
lub będę czekał b. długo na wysłanie i odbiór sprzętu jak coś pójdzie nie tak.

BDR-S09XLT jest wciąż dostępne u nas, więc nie będzie problemu z gwarancją.
Cena też nie jest jakoś wygórowana.

Niemniej, bardzo dziękuje za pomoc.

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc i sensowne sugestie.

Moja druga pasja:

Ostatnio zmieniany przez Jolek : 15.12.2018 o godz. 11:19 Powód: dodano więcej info
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post