Dyskusja: PSX Classic
Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.12.2018, 23:27   #121
KaiQ
Guru

Data rejestracji: 23.07.2018
KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Meanthord Podgląd Wiadomości
Mimo wszystko uważam, że za wcześnie . Zwróć uwagę, że PS2 fabrycznie obsługiwała już sygnał component, więc w kwestii obrazu nie jest tak źle (pomijam już nawet fakt, że za miskę ryżu można kupić PS2HDMI i bez problemu podłączyć konsolę kablem HDMI). Inna sprawą jest fakt, że gry z PS2 wyglądają zwyczajnie źle na nowych TV. Sporo zależy od konkretnego tytułu (np. takie Okami w ogóle nie było widać różnicy czy LCD czy CRT), ale ogólnie szału nie ma. No cóż, retro, to retro .
Heh... w tej materii niestety coś za coś. Ja oczywiście mam i kabel component, jak i też przejściówkę na HDMI, której stricte jeszcze nie przetestowałem. Mniejsza z tym... na tyle zależało mi na najlepszej jakości że pokusiłem się o kupno najlepszego telewizora z możliwych do testowania takich układów. Jeśli wejdziesz do mojej galerii to zobaczysz ustrojstwo... 50KG, ale jeden z nielicznych CRT z Component i HDMI. Obraz możliwe że najlepszy z możliwych, ale jak to mawiają .... pewnych rzeczy nie przeskoczysz przy zachowaniu oryginalnej architektury. Dla tego miał bym nadzieje że zwiększenie mocy na wersji mini mogło by coś zrobić. Tak by się sprzęt nie stresował

.... a tak na marginesie Wesołych Świąt:banan 4:
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online