Nadal nie podjąłeś decyzji, czy już myślisz o nowych zmianach?
Nie śledzę teraz co ile u kogo, ale ile razy w przeszłości bym tego nie robił, to plus nigdy nie był kosztowo porównywalny z plejem. Plus potrafi sam włączać płatne usługi (np. darmowe przez miesiąc), w plej nigdy tego nie robi. Pisałem wcześniej co i za ile mam w pleju i kwoty które podajesz w porównaniach są dla mnie trochę dziwne. Takimi cennikami oni by do siebie nikogo nie przyciągnęli, a jednak ludzie do nich przechodzą
Nie wiem o jakich parametrach plus/plej myślałeś wcześniej, ale w pleju możesz przełączyć się na nadajniki plusa i masz to samo, choć gdzieś czytałem że plej ma rezygnować z roamingu plusa.
Internet lte w pleju chodzi bezbłędnie, przez m-c funkcjonowałem tak udostępniając sobie na kompy z telefonu. Po 10Gb zwalniał do 1mb - dało się żyć, ale różnica była bardzo zauważalna. Przy normalnej prędkości lte chodziło to na pewno nie gorzej niż mam na kablu, mimo nie za bogatego zasięgu u mnie. Zasięg innych mam tak samo słaby.
Te wszystkie oferty są porównywalne, każdy sam podejmuje decyzję. Bierz to gdzie zapłacisz mniej i tyle.