Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.04.2003, 21:58   #1
Taz40
Forumator

Data rejestracji: 26.02.2002
Taz40 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Thumbs down OE nie chce wysyłać

..mamy w robocie kompa, na którym za chiny nie mozna wysylac maili z jednego konta w OE. Za kazdym razem otrzymuje komunikat:
Cytat:
The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server. The rejected e-mail address was ''. Subject: '', Account: '', Server: '', Protocol: SMTP, Server Response: '550 ... Relaying Denied', Port: 25, Secure (SSL): No, Server Error: 550, Error Number: 0x800CCC79
Dziwne jest to ze z pozostalych trzech kont zalozonych na tym OE wysyla bezbolesnie. W/w komunikat pokazuje sie w oknie bledow w momencie gdy przy prawidlowym wysylaniu pokazuje sie okno skanowania poczty przez Nortona AntyVira. Napewno nie chodzi tu o dodatkowe uwierzytelnianie serwera SMTP ani SSL, poniewaz to sprawdzilem i wychodzi na to, ze konfiguracja samego konta pocztowego jest w porzadku. Tym bardziej, ze po wyeksportowaniu pliku konto.iaf, w ktorym zawarta jest konfiguracja konta pocztowego, na innego kompa w pracy wspominane konto dziala bez zarzutu. W obydwu przypadkach system Win98SE i OE 6.0. Jedyna roznica jest sposob polaczenia z netem: komp gdzie sa problemy jest wpiety do sieci LAN z SDI, natomiast ten gdzie poczte mozna wyslac chodzi na ISDN. Nie mowcie mi tylko ze OE to szajs bo ja o tym wiem:chytry: Jakies pomysły?
P.S. Jutro bede jeszcze z tym walczyl, aczkolwiek licze na jakies sugestie
Taz40 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online