Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.01.2019, 17:03   #13
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W sumie, to ile tego piwa chcesz wypijać, że mówisz o narobieniu się?

Kupujesz 2 wiadra fermentacyjne, co tydzień, 10 dni, odstawiasz 80 flaszek do dojrzewania. Na początku trzeba poczekać, później masz nadmiar.

Chyba, że chcesz słód zacierać, wtedy więcej roboty i syfienia, ale myślę, że można dobre piwo zrobić na gotowych słodach i na przykład miodzie, patrz filmik.

/Oczywiście moje kalkulacje biorą pod uwagę, że takie piwo jest walutą, bo nikt chyba nie ma zamiaru pić 10 piw dziennie, po dwóch tygodniach będzie problem z trzęsącymi się rączkami.

Mój sąsiad z działki, który nie przepada za grzybami, zbiera i przerabia ich masę, później na wymianę dostaje dżemy i inne przetwory.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 28.01.2019 o godz. 17:08
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post