Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.04.2003, 01:24   #17
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
a ja nie wyobrażałem, że jest to takie łatwe jak piszesz. Nie interesowalo mnie to zbytnio wczesniej. Teraz chyba zaczne, postaram sie pogrzebac tez w innych postach.
Rzeczywiście bios do Twojego LG GCE 8481B w wersji 1.04 występuje w necie z oznaczeniami KW i EW (Korean wer. i European wer.). Na cdrinfo.pl mamy koreańską paczkę...

Sciągnąłem obydwie paczki 1.04 i porównałem: różnią się tylko readme.txt. Plik exe jest identyczny. W tym przypadku sytuacja opisana powyzej przez pucha nie może mieć miejsca.

W readme.txt zalecają podpięcie napędu na secondary master - jedyne info, jakiego nie było w artykule. Myślę Ciapek, że readme + artykuł spokojnie Ci teraz wystarczą. Z mojego doświadczenia moge Ci powiedzieć, że robiłem upgrade biosu w kilku innych LG (chyba 3 sztuki) i nie było żadnych problemów.

------
Wersja europejska jest na http://de.lgservice.com . Po wejściu na stronę przełącz się na język angielski, potem ikona Device Driver, potem link cd-rw i znajdziesz tam zestaw biosów.

bezpośredni download tego biosu - podaję linka, ale za chwilę może być nieaktualny, strona ta posiada ochronę przed podlinkowywaniem jej przez inne serwisy... Wtedy powyższy sposób zadziała

Ostatnio zmieniany przez pali : 23.04.2003 o godz. 01:40
pali jest offline