Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.04.2003, 11:12   #9
Masterone
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.04.2003
Masterone w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
puch napisa***322;(a)
No nie wiem - do mojego 4480 wgrałem najpierw wersję koreańską (KW), która nie obsługuje Mt Rainier, nie podobało mi się to, wgrałem z powrotem v. 1.00, a gdy pojawiła się wersja 1.02 EW, wgrałem ją i było dobrze.

Z drugiej strony, za oboma razami miałem mały kłopot - po uruchomieniu pliku aktualizacja rozpoczęła się od razu i otrzymałem komunikat o błędzie - wtedy kazałem programowi zrobić to raz jeszcze - i się udało. Tak samo było i z wersją KW, i z wersją EW.

Master, opisz dokładnie jak przebiegała aktualizacja!

Aktualizacja wykonywana została w WIN XP. LG było zainstalowane jako slave na drugim kanale z dyskiem Samsunga. Program się uruchomił chyba wykrył napęd i zaczął aktualizację od kasacji dotychczasowego Biosu. Następnie podczas wgrywania nowego stwierdził ERROR i na tyle. Automatycznie z systemu zniknął LG i Virtual CD. Po restarcie BIOS MB już nie wykrył nagrywarki. Sprzęt przestał odpowiadać nawet na klawisz wysunięcia tacki. Spotkałem sie z czymś takim pierwszy raz. Dotychczas aktualizowałem BIOS do 16, 24, 40 LG i zawsze z powodzenie. Ostatnio również do COMBO LG 12/8/32 (chyba to było 4120), ale zawsze w dosie. Pierwszy raz spotkałem się z aktualizacją automatyczną, bez zadnych pytań i to z poziomu WINDOWSA.
Dostałem pliki do aktualizacji z poziomu DOS i dzisiaj spróbuję wieczorem coś z tym zrobić. Oby się udało. Trzymajcie kciuki !!
Masterone jest offline