Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.04.2003, 11:45   #13
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niestety, dlatego nie jestem entuzjastą aktualizacji z Windows, gdzie przecież działa jednocześnie tyle różnych programów i mogą się zdarzyć różne nieprzewidywalne cuda. Przede wszystkim, jakieś inne działające programy, komunikujące się z napędami (może np. Virtual CD) mogą coś namącić. Chyba dlatego LG do pakietu aktualizującego dołącza jakieś sterowniki vxd, które pewnie mają za zadanie wykryć poprawnie napęd i przejąć nad nim kontrolę...

Dziwię się jednak, że program LG tak z marszu leci i o nic nie pyta...
Ale, z drugiej strony, na polskich stronach LG są instrukcje aktualizacji po polsku, gdzie indziej możesz znaleźć po angielsku... są w gruncie rzeczy takie same dla wszystkich napędów, uaktualnianych z poziomu Windows.

O ile pamiętam, LG zaleca, aby napęd był podłączony jako Secondary Master bez niczego innego. W napędzie nie powinno być płyty. Na wszelki wypadek należy wyłączyć wszystko, co może mieć związek z użyciem CD.

Wydaje mi się, że może trzeba było spróbować ponowić aktualizację po pierwszym komunikacie o błędzie. Ja tak właśnie miałem - przyznaję, od razu skoczyło mi ciśnienie! Na wszelki wypadek jednak kazałem mu zrobić aktualizację ponownie - i udało się. Możliwe, że winę za to ponosi inna wielkość BIOS-u - jak zauważył Pali, koreański jest mniejszy o obsługę Mt Rainier - może dlatego nie chciał się zaktualizować? Bo teraz na 1.02 EW ponownie wgrałem ten sam 1.02 EW - bez żadnych komuinikatów o błędach!
Miejmy nadzieję, że Ci się uda.

Ostatnio zmieniany przez puch : 23.04.2003 o godz. 12:03
puch jest offline