Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.04.2003, 22:03   #7
januszp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
januszp niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cóż ...
Jeśli chodzi o EOG to spytałbym lakonicznie : "A ile ten biznes kosztuje ?" .Może nie skupia w swych szeregach dużo państw ,niemniej okazuje się że jakaś tam alternatywa chyba jest ? (wbrew naszym środkom masowego przekazu - mogło być tez tak iz właśnie tych "Wiadomosci" ,gdzie było porównanie nie widziałem - jak co to przepraszam) .
Jak na razie to nie wiem czy :
- By nas chcieli (w koncu nasz kraj to już 90% przemysłu uniijnego).
Wątpie aby Oni oddali nasze ,ciężko wywalczone rynki zbytu ? .
Ciekawe czy Tam też jest jak w Unii - czyli :
(zasyszane z dzisiejszej "Panoramy" - cytuje z pamięci) "trzeba się liczyc z tym ,iż po wejsciu do Unii nastapi wzrost bezrobocia ,mniejsze firmy nie wytrzymaja i ogłoszą upadłość...dlatego juz dziś nasz rząd zrobi wszystko aby ten cios nie był zbyt bolesny" .
Pewno i EOG poczestowałby nas jakimś ciosem ? .
Trudno cokolwiek powedziec mi na temat tej organizacji ,z prostego powodu :nasze media i rząd nie maja czasu "głupoty" w stylu porównywanie dwóch opcji - dziś liczy się tylko Unia .
Moim zdaniem klamka zapadła - dla jednych to dobrze dla innych nie - nieważne ,ważne że nasz rząd wziął w koncu sprawę w swoje ręce i bedzie tak jak ma byc a nie jak nam się podoba .
Nie wiem czy wiadomo wam - że nasz prezydent wlaśnie wydaje plytę ! - 100.000 egzemplarzy (ile teraz trzeba rozprowadzić aby otrzymac miano złotej płyty ? - kiedys chyba było 100.000 ? ).
Co na płycie ? , w wielkim skrócie :
- wystapienie Prezydenta
- cała tresc traktatu akcesyjnego
- informacje o naszym kraju (to może być ciekawe)
Być może (nieoficjalne źrodła donoszą) bedą też hymny krajów członkowskich .

Może odpuszcze sobie ten temat ,bo jeszcze wqiększość z Was pomyśli że jestem (jak to napisał SID)fanatykiem ...
Nie staram sie tutaj na siłe wpoić komus że moja racja jest bardziej tutaj tylko racja ponad wszystko .
Unia ma tyle zalet co wad - pech że akurat bierzemy jako przykład nasz kraj ...
Ciekawi mnie tylko jedno :
dlaczego im bliżej Unii tym droższy wywóz śmieci? (ci "skubańcy" życzą sobie już prawie 9zł od kubła) .Gdy wmawiali mi że będzie czysciutko ,że oni posprzątają (i o dziwo sprzątali!)to płaciłem 7zł a teraz 9zł a przed bramą mam "bajzel"! ...a pensja "wisi w próżni" juz od 5 lat) .
No ale to nie wina Unii ,peweno śmieci bardziej toksyczne są albo coś...
Mam nadzieję ,że mój post ,jak również inne tutaj napisane nie będa (nie mogą) być podstawą podczas podejmowania decyzji co do głosowania .
Boje się już dalej pisać ,bo chociaż to "Off topic" to jednak (poza tą płytą wypuszczaną przez Prezydenta) jakoś tutaj "razi po oczach" .
jaro
januszp jest offline