Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.04.2003, 22:20   #9
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
januszp napisa***322;
Jeśli chodzi o EOG to spytałbym lakonicznie : "A ile ten biznes kosztuje ?" .Może nie skupia w swych szeregach dużo państw ,niemniej okazuje się że jakaś tam alternatywa chyba jest ?

Chyba nie doczytales.. ten biznes nic nie kosztuje a pisanie ze "nie skupia w swych szeregach duzo panstw" to chyba zart po tym jak napisalem ze wszystkie panstwa unijne sa w EOG.. a do tego jeszcze jest tam np. bardzo silna Norwegia.

Jak na razie to nie wiem czy by nas chcieli

A dlaczego nie? Duzo mniejsi od nas sa w EOG.

Wątpie aby Oni oddali nasze ,ciężko wywalczone rynki zbytu

Pewnie ze nie chcieliby tego zrobic. Ale od tego jest referendum a nie oni.

Ciekawe czy Tam też jest jak w Unii - czyli :
(zasyszane z dzisiejszej "Panoramy" - cytuje z pamięci) "trzeba się liczyc z tym ,iż po wejsciu do Unii nastapi wzrost bezrobocia ,mniejsze firmy nie wytrzymaja i ogłoszą upadłość...dlatego juz dziś nasz rząd zrobi wszystko aby ten cios nie był zbyt bolesny"

Tam jest LEPIEJ niz w UE. Proponuje lekture mojego tekstu jeszcze raz i powoli. Pisalem o tym. A ze bezrobocie wzrosnie w Polsce przynajmniej 2x w krotkim czasie i ze wykonczonych zostanie wiekszosc malych i srednich firm (certyfikaty) to tez oczywiste. Ani jedno ani drugie nie grozi nam w EOG.

Pewno i EOG poczestowałby nas jakimś ciosem?

A niby po co? Jesli juz tak piszesz to moze konkrety jakies? EOG to wspolnota DOBROWOLNA, w kazdej chwili mozna wstapic i wystapic (z UE w praktyce nie mozna!), nie ma skladek i nie ma problemu z suwerennoscia tak gospodarcza jak i polityczna.

Moim zdaniem klamka zapadła - dla jednych to dobrze dla innych nie - nieważne ,ważne że nasz rząd wziął w koncu sprawę w swoje ręce i bedzie tak jak ma byc a nie jak nam się podoba

Nic nie zapadlo. Takie wlasnie, bzdurne, wrazenie probuje na nas wywrzec rzadzaca klika. Od narodu zalezy czy bedziemy w UE czy nie. No i coz to za stwierdzenie z tym rzadem? Po pierwsze: to grupa dawnych komunistow przyklaskujacych dotychczas ZSRR a po drugie to chyba mamy demokracje wiec co to znaczy ze "bedzie tak jak ma byc a nie jak nam sie podoba" ??

Unia ma tyle zalet co wad

To czysta demagogia. Ja widze akurat realnie glownie wady. Wymien choc kilka konkretnych zalet akcesji.

Ciekawi mnie tylko jedno :
dlaczego im bliżej Unii tym droższy wywóz śmieci?

Zdziwisz sie jeszcze bardziej jak abonament za telefon zdrozeje Ci o 100%, prad o 200% a woda o 50%. No i zdziwisz sie takze jak za miesko w promocji w hipermarkecie przyjdzie Ci zaplacic np. 20zl za kg a nie 8zl. Dla palaczy: juz teraz przygotowuje sie projekt ustawy na mocy ktorej akcyza na papierosy wzrosnie o przynajmniej 100%. Zdziwisz sie rowniez jeszcze wiele razy jesli faktycznie wejdziemy, tym bardziej ze dochody nie pojda w gore ani na jote.

Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 23.04.2003 o godz. 22:31
Salvad0r jest offline