Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.05.2019, 16:13   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Mam jakieś niejasne wrażenie, że np. właśnie piwa tej samej marki kupione w biedrze czy innym wielkim blaszaku (inne rzeczy też, najczęściej w promocjach) to nie to samo, co kupione normalnie w zwykłym sklepie. Jakieś gorsze sorty, albo wersje na markety wyprzedają, czy co...jak to się mawia 'na cyfrę'

To co, pilsik pohejnałowy
To sto procent tak, bo pojemność tej puszki, to 550 ml, czyli robione specjalnie dla Biedry.

Wyciągnąłem spod kocyka w samochodzie 4 flaszki, nawet chłodne, jest to zupełnie coś innego.

Ważniejsze, że moje piwo zwalnia, w piątek robię rozlew, część pójdzie do chmielenia na zimno, a niech się chmieli i tydzień. Reszta pójdzie w butelki, jeśli będzie miała powyżej 5 Blg., to bez dosładzania do refermentacji. Jeśli mniej, to może po 2, 3 gramy cukru.
Jeśli będzie 2 Blg, to spokojnie można dodać po 5 gramów.
Piwo nie może być za bardzo nasycone CO2, pamiętacie pierwsze EB? Piwo wspaniałe, a tak nagazowane, że z butelki nie dało się tego pić.
ed hunter jest offline