Cytat:
adamjarecki napisa***322;(a)
Sprzęt: MSI CR40-A2 (40x/12x/48x) - oczywiscie CD-RW drive :-)
Standard: E-IDE, internal.
Software: Nero 5
Instaluję nagrywarkę (pierwsza w życiu) i oprogramowanie. Włączam Nero Express. Zlecam skopiowanie katalogu o wadze 580 MB na płytkę 700 MB dołączoną do paczki z nagrywarką. Po 2% wyskakują po kolei komunikaty:
No seek complete
Niewlasciwy stan zapisu
Nie mozna wykonac polecenia "ZakonczSciezke"
Session fixation error
... i koniec. Wybrałem predkość nagrywania najmniejszą z możliwych - 12x.
|
MAM to samo ale z NEC 7800B od jakiegoś czasu pokazuje mi równie głupie komunikaty mam podłączyną ją jako master nic więcej nie jest do niej podłączone rozmawiałem z jednym znajomym twierdzi że komunikat no seek completed oznacza że laser nie zgrywa się ze ścieżką na płycie ... i twierdzi że to pierwszy objaw nagrywarki na wykończeniu no twojej to raczej nie dotyczy moja ma już ponad rok dokładnie 15 miesięcy może dużo na niej nie nagrałem ale w pewnym momencie padł mi cd rom ( nigdy nie kupujcie cd romów samsunga

) do tego zainstalowałem sobie biblioteki aspi po xp no i teraz tak naprawdę nie wiem co to znaczy czy płyty kiepskie potrafi z 25 płyt zniszczyć 15 czy może jednak nagrywarka się sypie gdyby ktokolwiek znał odpowiedź to byłbym dźwięczny bo nie wiem czy już kupować nową nagrywarke a z tej zrobić cd rom