Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.07.2019, 18:55   #6
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Docelowym rozwiązaniem są rolety zewnętrzne (takie grube), wyłącznie. Z wewnętrznymi jest jak piszesz.
Nie wiem, ile prawdy jest w cyferkach o foliach - ja już dawno przestałem ufać tym danym marketingowym, ale skoro podajesz ewidentne efekty to działają, przynajmniej latem. Podejrzewam, że zimą gdy światła dziennego jest mało, zaczną ci przeszkadzać - chyba że ten pokój akurat jest mniej istotny. Na razie przy silnym nasłonecznieniu efekt przyciemnienia jest jak najbardziej pożądany i wygląda OK.
Rolety zewnętrzne dodatkowo bardzo skutecznie wycinają hałas np. ciężkich samochodów, kosiarek itp. dziadostwa.

Temperatura w domu to nie tylko okna. Po dłuższym okresie upałów nagrzewają się mury, nawet izolowane i nic nie pomaga. Wtedy jedyne co, to zamykanie wszystkiego na dzień, a otwieranie wieczorem jak temp na zewnątrz spadnie poniżej tej wewnątrz.

Tak z ciekawości. Te folie da się łatwo odkleić, tzn np. na zimę, a latem nakleić nowe? Dużo z tym roboty? Ile toto kosztuje? Jakoś w te 30% oszczędności ciepła zimą nie potrafię uwierzyć.