Cytat:
TATOON napisa***322;(a)
i czy nie jest raczej tak ze to TY swoja postawe przypisales mnie
bo ja sie z tym nie identyfikuje
|
Cytat:
remix napisa***322;(a)
no przepraszam bardzo, ale ja sie nie porownuje do zadnego z politykow i nie chce byc taki jak oni... natomiast chcialbym, zeby oni byli naszym odbiciem - ale niestyty tak NIE JEST!
Politycy zyja swoim zyciem i stolkami, a zwyklego obywatela maja gleboko w du***.
|
Panowie, właśnie w tym jest problem, ze się nie identyfikujecie.
Tak jak pisałem, żyjemy w strukturze społecznej, nie jesteśmy samodzielnymi wolnymi strzelcami. Nasze działania nie są wyizolowane. Z tym się chyba zgodzicie.
Nie chce Was obrażać, nie chcę naskakiwać, bo doskonale Was rozumiem - ale uważam, że zanikło w Was poczucie
odpowiedzialności. Macie ich w dupie, ok - wasze prawo, tylko, że w ten sposób budujecie państwo o modelu: wszyscy mają wszystkich w dupie, politycy też obywateli mają. Milczenie jest przyzwoleniem, pozwalacie aby wyboru dokonywała garstka obywateli, którymi mozna prostacko manipulować.
Nie chodzi o to, ze ktos z Was jest osobiscie podobny do premiera czy kogos. Myślę, że działanie polityków w Polsce odzwierciedla nasze społeczeństwo jako całość.
Przestaliśmy stawiac politykom wymagania, znów jest jak w PRL - wszyscy wiedzą, ze to kit na kółkach i wszyscy smętnie kiwają głowami. I rzeczywiście politycy z tego korzystają, coś tam sobie ktoś ukradnie, coś załatwi, i tak dalej.
O to mi chodziło z tym odbiciem, zresztą to była prowokacja, spodziewałem się takich reakcji.
PS Jestem trochę rozbity (choroba) i wiem, ze mówię nieskładnie, ale możemy dykutowac dalej, jesli napisałem coś niejasno.