Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.04.2003, 19:24   #61
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
Pali, mozesz wskazac ten moment kiedy "zmieszalem Cie z blotem"? Bo ja raczej powiedzialbym ze to ty mnie probowales zmieszac wyzywajac od faszystow (?!). Juz nic nie mowie, a dyskutowac na privie nie bede tylko tutaj i tylko wtedy jesli odpowiesz sensownie na moje dotychczasowe pytania i argumenty. Juz dzieci wiedza, ze nawet w bogatej Szwecji po akcesji do UE spadlo drastycznie poparcie dla tej socjalistycznej struktury, Szwedzi w badaniach spolecznych odpowiedzieli niemal zgodnie ze drugi raz za UE nie zaglosowaliby (tylko 20% jest teraz za UE). To tyle.
Kiedy powiedziałeś, ze jestem niegodny, bo to wazne dla Polski chwile. To zabawa słówkami, ale mi się bardzo źle kojarzy, gdy ktoś mówi, że ktokolwiek jest niegodny Polski, dlatego też m.in. wyzwałem Ciebie od neofaszystów.

Neofaszysta - to normalne określenie, ale zgadzam się, ze w kraju obozów koncentracyjnych należy go unikać. Uzylem go celowo wprost, bo atmosfera się podgrzała. Ale nie wycofuję się z tego: słyszałem sam w Radiu Maryja głosy wzywajace do nienawiści na tle narodowym. Tyle, że nie musimy uzywac tych etykietek; zamiast haseł, lepiej mówić o co chodzi.

Chciałem na priv, bo wydaje mi się, że nasza dyskusja stała się nieciekawa dla reszty, januszp dał chyba taki sygnał. Ale ok - tylko prosze uwierz, że nie jest moim celem dokopanie Tobie - nawet gdy się nie porozumiemy, postarajmy się abyśmy mogli dalej dyskutowac.

Nie jestem w SLD, tylko w PPS. Aktualnie zrzeszamy rozmaitych ludzi, część jest towarzysko związana z SLD i Ordynacką. Ja jestem przeciwnikiem tego nurtu, uwazam że powinniśmy odcinać się od górnych struktur SLD - uważam, że są przesiąknięte korupcją, bandytyzmem, itd. Zaręczam Ci jednak, że i w SLD są porządni i kompetentni ludzie - tyle, że zazwyczaj wycofali się.

Co do szczegółów, po kolei spróbujmy je uporządkować.

NAFTA, EOG - to są stowarzyszenia tylko handlowe (oczywiście, oczywiście - gospodarka jest najważniejsza). W/g mnie UE jest jednak szerszym porozumieniem, np. granice są istotne. W ramach EOG czy NAFTY nie moglibyśmy rozmawiac o granicy z Niemcami czy Ukrainą.

Poza tym, wypracowanie silnej pozycji Polski w UE nie ograniczy nam chyba innych kontaktów, akcesów do innych formacji?

A co do pytania "tak czy nie". Jak napisałem, jestem mimo wszystko za tak, ale słuchając argumentów za nie, nieraz muszę przyznać rację. Polska nie jest do tego przygotowana, możemy dużo stracić na UE, bo to rzeczywiscie nie jest zabawa, a twarda gra. To od nas zalezy czy zyskamy czy nie - to slogan, ale możemy spróbować go przeksztalcic w cos madrzejszego w tej dyskusji.

Dopisek:

SalvadOr - kilka innych złośliwości jeszce było z mojej strony, z twojej również - emocji nie unikniemy, ale zapomnijmy o tym, bo sie nie dogadamy za cholerę.

Ostatnio zmieniany przez pali : 24.04.2003 o godz. 19:32
pali jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online