Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.04.2003, 20:24   #2
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No mnie sie wydaje, ze dobrze powiedzialem. Prawdziwy patriota i Polak IDZIE NA REFERENDUM. A Ty twierdzisz cos przeciwnego, nie chcesz isc i probujesz jeszcze publicznie propagowac taka postawe. Mysle, ze napisanie tego to jeszcze nie mieszanie z blotem, natomiast wyzywanie mnie od faszystow tylko dlatego ze mam inne poglady, ktore zreszta w przeciwinstwie do Ciebie, potrafie mocno uzasadnic, to zdecydowanie przegiecie z Twojej strony.

Nie broniac Radia Maryja (jestem neutralny, choc SLUCHAM od czasu do czasu bo ciekawe rzeczy mozna uslyszec, np. ostatnia dyskusja o akcesji z udzialem tak przeciwnikow jak i propagatorow, prowadzona bardzo merytorycznie) chcialem zapytac jakie to konkretnie glosy wzywajace do nienawisci tam slyszales? Kto powiedzial i kiedy? Prosze konkrety bo az jestem ciekaw.

Na priv nie pojde bo nie widze sensu, jesli umiesz bronic swoich racji to zrob to publicznie. Ja jestem przeciwnikem akcesji i nie mam nic do ukrycia wiec na priv isc nie musze. Januszp takze sygnalu zadnego nie dawal, przestan wmawiac ludziom slowa ktorych nie uzyli, specyficzna metoda z Twojej strony i dosc regularna.

EOG nie rozni sie niczym, z punktu widzenia Polski, od UE! Kompletnie niczym z tym wyjatkiem ze w EOG nie bedziemy uzaleznieni w zaden sposob od dyktatu z Brukseli, nikt nam nie odbierze suwerennosci i nikt nie da przyzwolenia na wykup ziemi. Nikt takze nie zmusi nas do zablokowania rozwoju przemyslu np. stoczniowego tak jak ma to miejsce w przypadku akcesji do UE. O jakiej Ty granicy z Niemcami chcesz rozmawiac? O czym Ty w ogole mowisz czlowieku? To wlasnie w UE dostaniemy kopa od Niemcow ktorzy PRAWNIE JUZ zaczna sie upominac o swoje ziemie (juz jest pare tysiecy wnioskow w tej sprawie, ktore spokojnie czekaja na akcesje bo wtedy bedzie mozna to ruszyc) !!!

Jaka silna pozycja Polski w UE? Wierzysz w to co piszesz? Jestesmy tam tylko po to potrzebni aby zapewnic rynek zbytu dla towarow unijnych. Odebrane nam zostana nawet wplywy z cel na granicy wschodniej a Ty mowisz o jakiejs silnej pozycji? Blokada finansow panstwa (kontrola unijna nad narodowym bankiem), blokada przemyslu (np. zapisy w traktacie o redukcji produkcji statkow w polskich stoczniach), itp. itd. A Ty tu o sile Polski podczas gdy nas sie probuje zwyczajnie poddac zaborowi gospodarczemu.

W UE juz NIC OD NAS NIE BEDZIE ZALEZEC. Najmniejsza nawet zmiana w gospodarce czy finansach zalezec bedzie od tego czy wyraza zgode inne panstwa, to juz jakas kompletna paranoja. Nawet zeby ogorki produkowac na polskiej ziemi i Polakom je sprzedawac potrzebna bedzie zgoda z Brukseli (ktorej w zyciu nie dostaniesz) oraz oplata 1 milion zlotych za jakis cholerny certyfikat.

Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 24.04.2003 o godz. 20:27
Salvad0r jest offline