Cytat:
Napisany przez czary2mary
Bardzo to proste ...przecież wiele również napędów obsługuje BD-R/RE XL a nie jest napędami UHD\4K .
Płyta BD-R\RE XL to nie to samo co UHD , możesz nagrać dane , archaizacja , 720 minut materiału Video , czy inne materiały HD o dłuższym czasie czy materiały z kamer domowych itp itd ... .
Po prostu napęd nie spełnia wymogów technicznych dla przesyłania , odtwarzania , przetwarzania materiałów UHD\4K co wyszczególniłem w poprzednim poście .
|
Nie czarujmy się nośnik BDXXL jest i był przeznaczony dla formatu UHD, dlatego też miałem przeświadczenie że skoro coś obsługuje BDXXL to i nośniki UHD powinno czytać. Poza tym nagrać mogę na tym nośniku na BDXXL film UHD i go odtworzę na tym pionierze (ale muszą być zdjęte zabezpieczenia) więc wychodzi jak dla mnie że są to ograniczenia nie sprzętowe ale programowe (zabezpieczenia przed piractwem?).
Reasumując producentowi trochę ta walka z piractwem nie wyszła, bo nagrać mogę UHD ze zdjętym zabezpieczeniem, ale już obejrzeć filmu oryginalnego na nim nie obejrzę.
Jako nagrywarka "zwykłych" bd sprawdza się świetnie pytanie jak z wytrzymałością tej nagrywarki ktoś ma ją dłużej i nie sprawia problemów? Pytanie o tyle retoryczne że mój leciwy LG przeżył już 3 komputery a on nadal działa, pytanie czy Ten napęd tyle wytrzyma?