Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.04.2003, 21:13   #16
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
Hmm, jest lekka jak piorko i mala czyli prawdopodobnie impulsowa? W tym ukladzie wykluczylbym uszodzenie baterii. A co powiesz na blad tego typu, ze w zasadzie nie uformowalem baterii, po prostu podlaczylem i tak zostalo. Czy teraz da sie jeszcze cos z tym zrobic?
Moze to jest przyczyna problemu?
lekka i taka która nie mogła uszkodzić baterii i od nowego przecież telefonu to będzie impulsowa
Formowanie/formatowanie baterii Li-ION jak napisałem nic raczej nie daje. Nie może to być raczej przyczyną tej wady. Ile osób nie formowało starszych Ni-MH i wszystko było dobrze. Stanowczo uważam, że to nie jest powodem tej wady!
Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
(...)Tak mysle o tym co napisales o uzywaniu telefonu podlaczonego jednoczesnie do ladowarki. Moze faktycznie jest tak, ze mozna sobie trzymac na ladowaniu bez ograniczen ale nie wolno w tym czasie zbyt intensywnie korzystac z telefonu.(...)
W instrukcjach od moich dwóch Siemensów jest napisane, że jest dozwolone/nie ma zastrzeżeń do wykonywania rozmów w czasie ładowania.

O ile mi wiadomo to bateria też przecież podlega gwarancji-zawsze można spróbować. Jeśli w jakiś sposób okaże się, że bateria jest na śmietnik kupienie nowej nie jest takim horrorem. Firmowe podróbki, że to tak nazwe firm: Top Suxess i Forever często są lepsze od orginalnych i są o ponad połowe tańsze niż orginalne do telefonu. Tak jest z bateria do mojego SL45i.

Naprawde dziwna sprawa, może jakieś zawachanie napięcia w gniazdkach rozwaliło bateryjke? Używasz ładowarki samochodowej? W samochodzie bateria jest poddawana dużym zawachaniom prądu!
Może po prostu dostałeś wadliwą baterie?!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online