Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.11.2019, 22:47   #990
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja wczoraj ociepliłem sobie poddasze. Na takie śmieszne ścianki pomiędzy ścianą szczytową a pokojami styropian Îť 0,033 10 cm, bezpośrednio na strop wełna mineralna 15 cm, ale już bez szaleństw - Îť 0,04. Na tych ściankach już był styropian, 3 cm, zapewne 0,044, a na stropie częściowo zdeptana wełna 5 cm, pewnie też najtańsza jaka była. Zostawiłem i to i to, nie zaszkodzi, ale nie wiem, jak tylko przy takim badziewnym ociepleniu dało się w zimie funkcjonować Za oknem obecnie jest ciepło, 8 stopni, ale już teraz czuję różnicę, ciepło znacznie wolniej ucieka górą.

No i czekam na okna i drzwi. Tu się nie pierdzieliłem - trzyszybówki aluplastu z najwyższej serii. To jest za stary, za słabo ocieplony i ze zbyt dużą ilością mostków cieplnych dom, żeby stać mnie było na słabe okna. Kumpel wziął najtańsze dwuszybówki tej firmy z serii 4000 w swoim nowiutkim domu, ale tam reszta ocieplenia robi robotę.

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post