Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.11.2019, 20:51   #9824
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,809
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja jablka kroje, dozucam jakies rozne rzeczy (albo miete, albo rodzynki i cynamon...) i nastawa na winko
ale nie zabojam fermentacji po zlaniu, wiec w sumie cos na ksztalt cydru sie robi
no dobra, w tym roku zabije
nadszedl czas by powoli zlewac - dwa wiadra ze sliwkami jeszcze pracuja, ale dwa z papierowka (jeden sam i jeden z mieta - ten mi wlasnie wystrzelil)) i dwa balony z wisnia (w tym jedna z dodatkiem papierowki) juz nie

btw - co polecacie do zabicia fermentacji? spiryt? ile dolac? czy jakas chemia?
nimal jest offline