Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.11.2019, 08:40   #57
DarkSlide97
Kiedyś to było

Data rejestracji: 17.11.2013
DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Najważniejsze jest ustalenie, czy chłopak rzeczywiście zaatakował (lub chciał zaatakować) tego policjanta. Jeśli tak, to policjant się bronił i rzeczywiście mógł broni użyć. Jeśli nie - sytuacja jest zupełnie inna i policjant powinien odpowiedzieć za to co zrobił.

Cytat:
Niewinny? Dlatego miał przy sobie dwa woreczki z amfa i był wcześniej znany Policji (taki kraj, że Policja łapie a sąd wypuszcza)
Słyszałem właśnie coś zupełnie przeciwnego - że był niekarany. Zresztą, tak jak pisał grzeniu jeśli był znany, to wiedzieli gdzie mieszka i gdzie się uczy więc i tak by go zatrzymali.
Widziałem informację że woreczek był jeden, z metaamfetaminą, jak i taką wersję że żadnego woreczka nie było albo został podrzucony.
Pierwszy raz słyszę o dwóch. Jak widać - ciągle mamy same niewiadome.

Cytat:
Nieuzbrojony? Dlatego miał w ręku nożyczki (strzał padł z bliskiej odległości)
Brak strzału ostrzegawczego? Nie jest on wymagany, zależy od sytuacji (vide, że padł z bliska do człowiek z ostrym narzędziem)
Właśnie tutaj mam największe wątpliwości. Bo trzeba być naćpanym albo miec zero instynktu samozachowawczego żeby atakować nożyczkami szkolnymi policjanta który mierzy do ciebie z broni palnej. To nawet brzmi absurdalnie. Pomijam już, że za napaść na funkcjonariusza grozi więcej niż za domniemany handel narkotykami więc atak w tym przypadku byłby kompletnie bez sensu, skoro uciekinier miałby nie być poszukiwany.
Ten strzał to też jest rzecz przedziwna. Z tego, co czytałem padł z bliskiej odległości, a inni twierdzą też, że jeszcze z góry*. Jakby to miało wyglądać?

Teraz możemy bawić się w Sherlocka Holmesa ale dopóki brakuje dowodów i poza informacjami z mediów niewiele wiemy.

Cytat:
Może poczekamy na koniec śledztwa zanim wydamy wyrok? Władze Policji twierdzą, że wsio było OK
A co mają powiedzieć? Nawet jeśli wina leżałaby po ich stronie to i tak nie przyznaliby się na początku. Zresztą, nie wierzę żadnym zapewnieniom przedstawicieli władzy, dopóki nie przedstawią przekonujących dowodów.

*źródełko: https://natemat.pl/291797,wizja-loka...no-lot-pocisku

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest offline   Odpowiedz cytując ten post