Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.04.2003, 12:17   #1
dejmag
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.10.2002
dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
EasyDivX i DivX5.x.x

Zainstalowałem EasyDivX jako że ma polską wersję językową. Przejrzałem posty, byłem na stronie easy, przeczytałem tam help, przeczytałem też dołączony do programu guide i nadal potrzebuję nauki.
Easy używa DivX5.02 - jest dołączony do programu. Miałem 5.02 już zainstalowane ale w zakładce Easy "analiza DVD" nie był on wyświetlany jako kodek zainstalowany w systemie. Odinstalowałem i zainstalowałem go ponownie - tym razem korzystając z tego 5.02 , który był dołączony do Easy. Niestety - Easy nadal nie widzi go jako kodeka zainstalowanego w systemie.
Skutkuje to tym że :
1. W zakładce "Krok 5" lewa część okna służąca do wyboru kodeka jest nieaktywna(widać tam nieadostępne DivX 3, DivX 5 i DivX 5 2-pass);
2. W trakcie próby kopiowania filmu na siłę , czyli pomimio wszystko, pojawia się komunikat o błędzie ---- na stronie easy opisanym jako błąd spowodowany używaniem wersji DivX5.x.x wymagającej rejestracji (Pro) zamiast wersji Bundle. Tego już zupełnie nie rozumiem bo zainstaklowałem DivX 5.02 Bundle właśnie -- ten dołączony do programu.
2. Tu mam kolejny dylemat, taki uboczny. Na stronie DivX są dostępne wersje DivX5.04 --- Free, Pro (ad , z reklamami), i Pro (płatna). Primo - czy można uzywaś wersji 5.04? Secundo - której z tych bezpłatnych - wystarczy Free czy trzeba brać Pro (ad, bundle, jakkolwiek to nazwać)?
3. Pojawia się komunikat o błędzie : " Couldn't find selection "DivX 5 Codec' in Combo Box 0" ----- rozumiem że chodzi chyba o ten nieszczęsny krok 5 w którym nieaktywne są selekcje kodeków -- a to wynika z kolei z tego że pomimo zainstalowania kodeka w systemie Easy twierdzi że go nie ma.
Proszę o pomoc - jak ruszyć z miejscas?
Czytałem porady o przejściu na Nanduba lub GordianKnot ale póki co to chciałym pierwszy raz w życiu zgrać DVD do DivX za pomocą Easy właśnie.
W systemie są też XVid, ffdshow, DirectShow, kodeki WMP.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez dejmag : 25.04.2003 o godz. 12:21
dejmag jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online