Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.04.2003, 12:21   #24
-=Shade=-
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.04.2003
-=Shade=- zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Pierwsza podstawowa sprawa: p2p generują ciągły ruch a jak pewnie się domyślacie płacąc 90zł/miesiąc gdzieś musi być zysk, zysk bierze się stąd, że na 2Mbps można posadzić 200-300osób(100-150komfortowo), które oglądają stronki, odbierają pocztę, gg, chat i pare innych. Natomiast jak ktoś generuje stały ruch to zapycha łącze i drastycznie spada komfort pracy dla innych. Powiecie: to niech dokupią łącza, odpowiem: to dajcie na to pieniądze. Dobrej jakości 2Mbps(CIR=512) kosztują 2600netto i tyle. Jak się niepodoba to rozwiązać umowę i miłej zabawy na modemie

100-150 osob na 2 Mbps i to ma byc komfortowe rozwiazanie ??!!!
BZDURA do kwadratu !
Nie wiem gdzie ty chcesz znalezc te 100-150 osob ktore by tylko ogladaly stronki i chatowaly. Zawsze sa tacy ktorzy zapuszcza jakis program p2p i zapchaja cale lacze. Wiem bo sam bylem w takiej sieci i na wlasnej skorze to przetestowalem. Wystarczy 1 ( !!!! ) osoba i nikt z sieci juz w nic sobie nie zagra a nawet nie bedzie mogl odebrac poczty.

CIR=512 za 2600 zl , czyzby byla moza o Futuro ?? Tez mialem z nimi do czynienia, nikomu bym ich nie polecil.

Cytat:
Jak się niepodoba to rozwiązać umowę i miłej zabawy na modemie
A to jest typowa gadka 99 % administratrow sieci lokalnych. Jezeli sam sie zarzekasz ze starasz sie jak tylko to mozliwe aby siec dzialala jak najlepiej to NIGDY bys czegos takiego nie napisal.

Na zakonczenie moge powiedziec ze jestem BARDZO zadowolonym posiadaczem Neostrady Plus i z czystym sumieniem moge ja polecic kazdemu. Nie ma ZADNYCH awarii ( przynajmniej u mnie ), place i mam to za co place czyli 512/128 o kazdej porze dnia i nocy. Tak, zawsze wiem ze moge osiagnac taka predkosc i ja osiagam. Moge grac w kazda gierke po necie , zero utrat pakietow , pingi idealne ( do europe.battle.net - 60 pinga ZAWSZE ).
A zeby dobic niektorych , na koniec cos w stylu " patrz i placz "
h**p://www.bostream.com/page.php?xml=swe/pages/frontpage.xml&xsl=frontpage.xslt
Dla ulatwnienia podam ze 1 SEK ( waluta w Szwecji ) warty jest 0.4707 zlotego
The very meaning of our lives

Maila do mnie wyślij na ten adres
-=Shade=- jest offline   Odpowiedz cytując ten post