Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.04.2003, 12:50   #26
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Shifu napisa***322;(a)
100-150 osob na 2 Mbps i to ma byc komfortowe rozwiazanie ??!!!
BZDURA do kwadratu !
Nie wiem gdzie ty chcesz znalezc te 100-150 osob ktore by tylko ogladaly stronki i chatowaly. Zawsze sa tacy ktorzy zapuszcza jakis program p2p i zapchaja cale lacze. Wiem bo sam bylem w takiej sieci i na wlasnej skorze to przetestowalem. Wystarczy 1 ( !!!! ) osoba i nikt z sieci juz w nic sobie nie zagra a nawet nie bedzie mogl odebrac poczty.
A słyszałeś o modelowaniu ruchu? Kupujesz 2Mbps i dzielisz je po 128kbps i działa. Sądzę, że nigdy w życiu nie widziałeś statystyk, ale zapewniam Ci, że jeśli będziesz dzielił po 128kbps to działa i pingi są idealne, do tego stopnia, że regularnie płacącym dajemy(dawaliśmy bo już mamy za dużo klientów i powoli dochodzimy do 70% łącz) gratis dodatkowe 128kbps. A jakbyś się uparl i pozedł po całości blokując wszystkie programy p2p a gdzieś czytałem o jakimś oszołomie, który wyciął ftp to i 600 osób posacdzisz na takim łączu. Dodatkowo około 20% oszczędności łącza daje proxy.

Cytat:
Shifu napisa***322;(a)

CIR=512 za 2600 zl , czyzby byla moza o Futuro ?? Tez mialem z nimi do czynienia, nikomu bym ich nie polecil.
Niewiem jak w krakowie, ale w łodzi ostatnią awaria była miesiąc temu, usunęli ją w niecałą godzinę a przez ostatnie 6 miesięcy chyba raz też przez godzinę. Faktycznie wczoraj byly problemy, tzn pingi do wp.pl mieliśmy na poziomie 200ms, ale dzisiaj jest już ok-pingi około 30ms.

Cytat:
Shifu napisa***322;(a)

A to jest typowa gadka 99 % administratrow sieci lokalnych. Jezeli sam sie zarzekasz ze starasz sie jak tylko to mozliwe aby siec dzialala jak najlepiej to NIGDY bys czegos takiego nie napisal.
/
nierozumiem
Cytat:
Shifu napisa***322;(a)

Na zakonczenie moge powiedziec ze jestem BARDZO zadowolonym posiadaczem Neostrady Plus i z czystym sumieniem moge ja polecic kazdemu. Nie ma ZADNYCH awarii ( przynajmniej u mnie ), place i mam to za co place czyli 512/128 o kazdej porze dnia i nocy. Tak, zawsze wiem ze moge osiagnac taka predkosc i ja osiagam. Moge grac w kazda gierke po necie , zero utrat pakietow , pingi idealne ( do europe.battle.net - 60 pinga ZAWSZE ).
A zeby dobic niektorych , na koniec cos w stylu " patrz i placz "
h**p://www.bostream.com/page.php?xml=swe/pages/frontpage.xml&xsl=frontpage.xslt
Dla ulatwnienia podam ze 1 SEK ( waluta w Szwecji ) warty jest 0.4707 zlotego
Pozostaje tylko pogratulować.