Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.04.2003, 14:03   #8
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moje proby z programami ( DVD-9 na 1x DVD-R ) wykazaly ze najlepsza jakosc obrazu uzyskuje sie przy konwersji programem Pineacle InstantCopy 7.02. Oczywiscie zabawy jest wiecej niz z DVD2ONE i dluzej to trwa ( DVD2ONE kilkadziesiat minut, a IC7.02 kilka godzin ), ale gra jest warta swieczki. Jako ze wykonuje kopie tylko i wylacznie dla siebie ew. dla mojej rodzinki a nie np. na gielde, zalezy mi na jakosci...
Wczoraj sprobowalem sposobu kolego Gelo_5, i musze przyznac a wlasciwie zgodzic sie z innymi znawcami tematu z zagranicznych forumkow jak np. doom9, ze ten sposob gwarantuje niesamowita jakosc ( DVD2DVD-R + Cinema Craft Encoder ). Niesamowita, bo transkodujac film trwajacy okolo 3 godziny ( Das Boot ) osiaga sie jakosc prawie z niezauwazalna roznica... Nie mam moze plazmy 52 cale, ale mam panorame Sony VEGA 38', i Stacjonarny Player z gornej polki polaczony z TV poprzez RGB. Uwazam ze na takim zestawie moge w miare obiektywnie oceniac jakosc przekombinowanych filmow Dodam jeszcze ze faktycznie dvd2one pomimo ze jest najszybszy, daje najgorsza jakosc. Ale co porownywac program ktory zalatwia wszystko w 20 minut do profesjonalnego CCE ktory koduje obraz z 10-krotnym przebiegiem

Pozdrawiam.