dalej z tą fiksacją.....
sprzetowo to wygląda tak:nagrywarka to WAITEC CELERUS,bios7HZ(i innych nie ma) komp to p4 2400,z raid controlerem ale waitec podłączony jest do normalnego ide,jako master i jako slave inny cd napęd odtwarzacz. próbowałem nagrywac na różnych wstawieniach slave ,master itd nic nie idzie. zasilacz mam ENERMAX 430 WAT,podczepione pod niego 3 dyski ,cd room,i nagrywarka. aspi sciągnąłem nowe, próbowałem też tego napisanego dla nero, próbowałem pod xp, i pod win me,płytki mam 700mb. i fakt nie próbowałem na tych normalnych 650mb. ale np. na tych wielokrotnego zapisu też nic niewychodziło, prędkosc zapisu obniżyłem nawet do 2x.!!!(witec ma 10x4x32) MAM NOWE SPOSTRZEżENIE: jak zmieniłem w nero z: disc at ones na track at onse- to błąd o niemożliwosci przeprowadzenia fiksacji zamienił sie na -power calibration error. jak mnie jeszcze troche powkurza te pudło to zmienię na cos co naprawde nagrywa,choc szkoda bo ma raptem rok, inagrał może 80 płyt. dzięki za dotychczasową pomoc^_^ i czekam na inne sugestie co ztym zrobic(po za kasacją)