Dyskusja: Salwador
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.04.2003, 05:06   #3
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Nie wytrzymałem, zajrzałem

Cytat:
brzuszki napisa***322;(a)

Ma to byc przyczynek do dyskusji nie o samej osobie Salvatoraa,ale o o rodzaju dyskusji jako takiej.
Słusznie.
Cytat:

Pali wali agitę komleksową i nic[...]
ETPCzłowieka w Strasburgu, wydał kiedyś (chyba w 1995) orzeczenie w sprawie nazwania w prasie kretynem jednego z głównych polityków austriackich. Orzeczenie uniewinniające gazetę. Uzasadnienie było szerokie, Trybunał powiedział, że przyjmujący publiczny mandat musi podnieść poprzeczkę obrazy osobistej, liczyć się z ostrzejszą krytyką, nawet prowokacją i oszczerstwem. Dochodzić swoich praw moze wyłącznie na drodze procesu cywilnego, nie karnego - takie zalecenie (zrobił tak później A. Kwaśniewski, załozył i wygrał cywilny, a mógł karny).

Ja o tym pamiętam i żalu nie mam do Ciebie, ale wiesz, takie określenia jak "agitka", to jednak blokują możliwość porozumienia, nie jestem maszyną, też denerwuję się jak i Ty.

A o co chodzi z "agitką"? Niby drobiazg taki, jedno słówko, ale stawia mnie ono w jednym rzędzie z "tradycją" PZPR i pokrewnych. Na to się nie godzę, wkurzyło mnie to i uważam, że jest to bezpodstawne (uzasadniać nie będu tutaj, bo nie o tym ta dyskusja, zainteresowani na priv albo nowy topic).

Cytat:

Moje prywatne graatulacje-dla Pali.
Nie po drodze mi z lewymi,ale...ktry pierwszy rzuci kamieniem?
Okreslil sie człowiek,i chura na niego jest jakimś fopasem,kto powie o jaką Polskę m chodzi i będzie tego bronił?
Rozmowa o mojej osobie tak samo jest nieciekawa, nie kontynujmy, ale dziękuję.

"fopasem" = faux pas? zgrabne pierwsze słyszę, podoba mi się

Ostatnio zmieniany przez pali : 26.04.2003 o godz. 05:57
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post