Cytat:
brzuszki napisa***322;(a)
Ma to byc przyczynek do dyskusji nie o samej osobie Salvatoraa,ale o o rodzaju dyskusji jako takiej.
|
Słusznie.
Cytat:
Pali wali agitę komleksową i nic[...]
|
ETPCzłowieka w Strasburgu, wydał kiedyś (chyba w 1995) orzeczenie w sprawie nazwania w prasie kretynem jednego z głównych polityków austriackich. Orzeczenie uniewinniające gazetę. Uzasadnienie było szerokie, Trybunał powiedział, że przyjmujący publiczny mandat musi podnieść poprzeczkę obrazy osobistej, liczyć się z ostrzejszą krytyką, nawet prowokacją i oszczerstwem. Dochodzić swoich praw moze wyłącznie na drodze procesu cywilnego, nie karnego - takie zalecenie (zrobił tak później A. Kwaśniewski, załozył i wygrał cywilny, a mógł karny).
Ja o tym pamiętam i żalu nie mam do Ciebie, ale wiesz, takie określenia jak "agitka", to jednak blokują możliwość porozumienia, nie jestem maszyną, też denerwuję się jak i Ty.
A o co chodzi z "agitką"? Niby drobiazg taki, jedno słówko, ale stawia mnie ono w jednym rzędzie z "tradycją" PZPR i pokrewnych. Na to się nie godzę, wkurzyło mnie to i uważam, że jest to bezpodstawne (uzasadniać nie będu tutaj, bo nie o tym ta dyskusja, zainteresowani na priv albo nowy topic).
Cytat:
Moje prywatne graatulacje-dla Pali.
Nie po drodze mi z lewymi,ale...ktry pierwszy rzuci kamieniem?
Okreslil sie człowiek,i chura na niego jest jakimś fopasem,kto powie o jaką Polskę m chodzi i będzie tego bronił?
|
Rozmowa o mojej osobie tak samo jest nieciekawa, nie kontynujmy, ale dziękuję.
"fopasem" = faux pas? zgrabne

pierwsze słyszę, podoba mi się