Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.04.2003, 01:21   #11
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Panowie, znów dyskusja o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia?!

Kiedyś miałem CD LG 32x; gdy go kupowałem chyba 4 lata temu albo i dawniej był najlepszy z chyba pięciu różnych, jakie wypróbowałem. Potem zmieniłem go na Asus'a 50x, bo gdy kupiłem pierwszą nagrywarkę (też LG) okazało się, że bardzo kiepsko zgrywał muzykę. Potem pracował w komputerze kolegi, a teraz jest w komputerze jego mamy - i nadal ma się zupełnie dobrze.

Słyszałem natomiast nienajlepsze opinie o napędach LG 52x.

A jeśli chodzi o nagrywarki: no cóż, długo rozstrzygałem kwestię co kupić, Lite-On'a czy LG (w jednym z postów w dyskusji o wyższości jednych nad drugimi zamieściłem mój spis wad i zalet), i ostatecznie tego zagadnienia nie rozstrzygnąłem: kupiłem oba! Mam Lite-On'a 48246S @52 oraz combo LG 4480, i oba sobie chwalę - każde do trochę innych celów. W ten sposób pogodziłem oba światy! I nie frustruję się rozmyślaniem, że może lepiej byłoby... itd., i należę jednocześnie do obu obozów zwolnenników jedych i drugich napędów.

Uważam natomiast że obie firmy mogłyby poprawić to, co ogólnie nazywa się wsparciem konsumenta - np. jego doinformowanie, programy do upgrade'u firmware'u, itp. W obu firmach te sprawy trochę szwankują.
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post