Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.01.2022, 20:41   #6248
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
U mnie jest podobnie, tylko że dzięki obecnej sytuacji myślenie o wymianie jest bolesne teraz, a i nie wiadomo, czy nie będzie bardziej bolesne jutro. Choć tu na dwoje babka wróżyła, jak inflację dało się przewidzieć jeszcze przed 2020 (co najwyżej skali nie), to teraz albo ja jestem za głupi, albo sytuacja jest zbyt niestabilna, żeby przewidzieć rozwój wydarzeń i to, w którą stronę to pójdzie.

W każdym razie (pisałem już to, czy nie?) znajomy mechanik zawsze mówił mi "nie wganiaj się w koszty", bo kiedy np. chciałem u niego robić poprawki lakiernicze, to mówił mi wprost, że wydam 2k zł w samochodzie, który jest wart 8k zł, a to nadal będzie auto z innymi bolączkami w kolejce, na które za chwilę wydam kolejne kilka tysi - to już lepiej porozglądać się za dobrym nieco nowszym egzemplarzem. Ostatnio zapytałem przy okazji spotkania czy nadal tak rekomenduje, na co powiedział że absolutnie nie; teraz jak się samochód nie rozsypuje, to się go nie sprzedaje tylko chucha i dmucha - bo kupić można też tylko od tych, którym się auto sypie

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post