Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.01.2022, 22:05   #6250
KaiQ
Guru

Data rejestracji: 23.07.2018
KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Taka była strategia, bo używane samochody były tanie w zakupie. Z różnych powodów, tak jak teraz z różnych powodów są drogie. Wtedy nie opłacało się naprawiać, a teraz wprost przeciwnie. Ceny części zamiennych nie odstraszają.
A nowe z tym całym balastem wymaganym przepisami są coraz droższe, coraz gorsze i coraz mniej chce się je mieć.
jeszcze chwila i chodzenie opodatkują.
Przypomina mi to poniekąd sytuację z naszym opałem. No niech ma ktoś piec na drewno, albo na drewno i węgiel o w miarę dobrej wydajności, przemęczył zimę z opałem za około 2-4 tyś złotych i jeszcze mu coś zostało na ogrzewanie wody.. (tak mam na myśli domki jednorodzinne na obrzeżach miast i peryferiach.). Powiedzmy że tak do dzisiaj żyje wielu starszych ludzi. Oczywiście węgiel jest beee, za chwilę takie stanie się drewno, więc każą przejść na gaz.... a ten o 300% w górę.
I jak to się kończy, Ci co płacili tyle ile podałem teraz muszą wyłożyć około 10 tysięcy żeby samą zimę przetrwać, a nie ma tu mowy o niczym innym. Zapłacić OK, ale nikt nie daje złotego źródełka z którego się nie wyczerpuje. Samochody elektryki, a za chwilę doj****ą podatek od składowania toksycznych i zużytych akumulatorów.
Możliwe że gdybam, ale nic mnie już nie zdziwi... a co do mojej Mazdy... no cóż. Mimo że z dnia na dzień coraz lżejsza, to Wam powiem że uwielbiam tym samochodem jeździć. W 2018 roku założyłem gaz i nie licząc wady usuniętej wady montażu instalacji (brak zabezpieczenia na sterownik silnika) to większych problemów nie miałem i nie mam... odpukać nim nie odpadnie skorodowane
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post