Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.03.2022, 01:46   #19
dromader40
Banned

Data rejestracji: 28.10.2011
dromader40 ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Są panele przednie do kupienia, nowe i używane. Kwestia wymiaru. Wątpię, że producent obudowy wymyślił coś extra swojego?
Wpisz na aledrogo 'panel przedni usb' i pooglądaj sobie. Są fotki ze wszystkich stron, samego panelu jak i kabelków.
Nie namawiam żebyś kupił, ale zobaczył jak to powinno wyglądać.
Na allegro widzę głównie panele USB jako moduł 5,25" lub 3,5" a u mnie panel jest jednocześnie górną ramką obudowy i złącza szczelnie ze wszystkich stron zabudowane w jedną "puszkę". Od góry jest też przycisk reset jak i power oraz wejście słuchawkowe i mikrofonowe. Widziałeś w ogóle jak wygląda moja obudowa? Owszem samo mocowanie kabelków mogę sobie obejrzeć na allegro ale to są moduły uniwersalne i wymienne a porty z podłączonymi kabelkami nie są obudowane większą obudową, więc producenci dbają o wygląd tych połączeń i stosują kable ładnie zakończone (coś w rodzaju wtyczki). Ja mam całkowicie zamknięty dostęp do końcówek kabli a w środku jak widać kable po prostu ucięte i przylutowane.
Ale można było to rozkręcić jak ktoś lubi majsterkować. Najpierw musiałem zdjąć całą przednią ściankę z drzwiczkami (zasłaniającymi cały front) a potem rozkręcić "puszkę" ze złączami USB. Reszta kabli obok w tym zasilający nie były tak obudowane.

Ostatnio zmieniany przez dromader40 : 22.03.2022 o godz. 02:05
dromader40 jest offline   Odpowiedz cytując ten post