Już kiedyś uzyskałem tutaj pomoc od forumowiczów dlatego chciałbym zwrócić się z nią jeszcze raz.
Mam do napisania taki programik. Jak do tej pory jakoś szło ale teraz nie bardzo umiem
Oto treść:
Napisz program szyfrujący i deszyfrujący cyfry i litery z jednego pliku tekstowego i zapisujący zaszyfrowany lub deszyfrowany tekst do drugiego pliku.Program powinien zawierać co najmniej dwie procedury: jedna szyfrowania danych, druga do deszyfrowania.W programie głównym należy zaimplentować prosty kod programu pokazujący prawidłowy sposób działąnia procedur.Sposób szysfrowania wymyśl sam. Możesz rowniez skorzystac z przykładu:
Przykład 1.
Zakłądamy dwie zmnienne (n.p KodDe, KodSz) w których będziemy trzymali dwa ciągi znaków.
Szyfrując będziemy szukali znaku w pierwszym ciągu i zamieniali go na odpowiedni znak w drugim ciągu. Deszyfracja polega na szukaniu deszyfrowanego znaku i zamiane go na odpowiednik .
Przykład 2.
Szyfrując będziemy dodawali do numeru znaku liczbę 7 i zapisywali nowo powstały znak. Deszyfracja będzie polegała na odjęciu od numeru znaku liczby 7.
Bardzo proszę o szybką odpowiedź ponieważ potrzebny jest mi na piątek . Z góry dziękuję.