Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.04.2003, 09:49   #131
baski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
baski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Backup - ciąg dalszy testu

.

Nic ważnego i nadzwyczajnego - ale dla kompletu informacji o nagrywarce - wspomnę, że zacząłem ją używać do backu'pu plików z mojego twardziela (ostatnio trochą się zrobiło ciasno ).

W każdym razie używałem Nero (najnowszą wersję) i płytki DVD+RW / DVD-RW Emtec, TDK i Imation. Wszystko chodzi oczywiście bez problemu i to jest jednak frajda zrzucić cos na dysk 4,7 gdy HDD może odetchnąć.
A tak w ogóle jak ktoś dużo ściąga z netu soft , który co trochę pojawia się w nowej wersji, to DVD RW pozwala zaoszczędzić sporo płytek CDR.... szczególnie extra sprawa dla kolekcjonerów (np emulatorów i romów)!

Są nagrywarki obsługujące standard DVD-RAM ( ) ale w przypadku zastosowań domowych, ta rzadka jednak i droga (nośniki) technologia nie ma większego zastosowania..... Więc chyba nie będę płakał z powodu jej braku w SONY DRU 500 A ^_^ .

8) 8) 8)

.

PS

BTW - Wiem, że płytki DVD RW maja teoretycznie ileś tam cykli zapisu/ kasowania (1000 ?). Czy ktoś z Was liczy cykle dla swoich płytek i jaki jest to ewentualnie rekord? Może jakieś padły po drodze?

.
baski jest offline   Odpowiedz cytując ten post