1. W przypadku sdi jest to legalne.
2. Nieobraź się, ale (...) zrobiłbym to samo.
3. Wczoraj byłem u klienta, który robi dokładnie to samo tyle, że w ramach mieszkania i na xp. Koleś zadzwonił, powiedział co chce zrobic i po co, proponowaliśmy mu, żeby kupił sobie switch'a a my mu damy drugie ip, ale okazało się, że chce się chłopak pobawić sieciami. Bez naszej zgody za pomocą ŻADNEGO WINDOWSA BY TEGO NIEZROBIŁ.
Oni nietyle zablokowali co uruchomili zabezpieczenia, które my mamy standardowo uruchomione, wprawdzie domyślam się co zrobili i jak to obejść, ale jak się domyślacie ten interes opiera się na statystykach jak już gdzieś pisałem 1 komp na tych 192kbps statystycznie generuje mniejszy ruch niż 5. Generalnie trzeba było pogadać z nimi to może zaproponowali by wam jakieś rozwiązanie a nie ich okradacie, teraz to jest po jabkach. A ja nieprzyłoże do tego palca, żeby pomóc wam ominąć te zabezpieczenia bo statystycznie pewnie mógłby się znaleść ktoś kto pomoże komuś okradać mnie.
Włąsciwie to mogę wam powiedzić co zrobili, bo i tak nieznam wielu osób, które potrafią to obejść na linuxie a na windowsie się nieda mimo, że z tego co widziałem wczoraj to winroute ma taką opcję, ale niestety nieda się. Oni obcieli wam ttl do 1, zauważ, że jak pingujesz coś z tego kompa podłączonego bezpośrednio do modemu to masz teraz wartość ttl=1 a kiedyś miałeś conajmniej 2.
Ostatnio zmieniany przez bas : 30.04.2003 o godz. 09:57
|