Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.04.2003, 11:40   #2
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: problem z nagrywarką ! Pilne

Cytat:
Swiety napisa***322;(a)
Pozdrawiam ! Mam taki problemik że mam nagrywarke ASUS 5224A i problem polega na tym że ona ma problem z poprawnym rozpoznaniem płyty CD-R . Używam Verbatim x40 i Verbatim Crystal x40 . Po włożeniu do nagrywarki mam dostępny cały zakres nagrywania do 52 zamias mieć ograniczony do 40 . Nero wypala płytę nie zgłaszając żadnych błędów lecz po zakończeniu wypalania nośnik jest czysty i można ponownie na nim wypalac. Płyty te sprawdzalem na innych nagrywarkach i nie ma z nimi żadnego problemu. Płyty CD-RW wypala bez problemu i poprawnie rozpoznaje. Uzywam nero 5.10.20 instalowalem Aspi 4.71a2 , testowalem pod XP XP+sp1 , w98se i nadal jest ten sam problem. Nagrywarke oddawałem do serwisu i twierdzą ze jest z nią wszystko w porządku. Czy ktos mial takie "przeboje " ? jak tak to napisz w czym jest problem .

ps. firmware także zmienialem na nowszy.
to wypalaj razy 32 do 40 a nie 52 może to coś da i tyle bo ja mam nagrywarę palę na nośnikach ktore pokazuje nero indeks razy 48 a na opakowaniu jest razy 24 maksymalne i palilem razy 48 ale skopaly się one jak razy 24 to oki są