|
Obecnie posidam 6 drukarek z czego 1 jest wielkoformatowa 48cali szerokosci i 1 formatu A3. Zawsze u mnie byl krolem canon ale sie zezlilem na nich za 2 sprawy i juz nie kupie ich drukarki. Po pierwsze zawsze u mnie drukarka jest za firewallem (tak kazda jest) , no i sie zdazylo ze kumpel przyszedl: ty ale mam fajny router dawaj go sprawdzimy u ciebie, no i moj blad sie zgodzilem a konsekwencje byly bolesne, canony zassaly sobie aktualizacje bez mojej wiedzy po kilkanascie bajtow doslownie, byly 2 canony w tym czasie u mnie no obydwa szlag trafil w parenascie sekund po destepie do neta, jeden stwierdzil glowica wadliwa poprzez spalenie bezpiecznikow w niej (tak sprawdzilem mam sprzet diagnostyczny do starszych canonow) a drugi odrazu sie zesral bledem o tuszach wielokrotnego napelniania i za cholere sie nie dalo tego ominac wlaczaniem/wylaczaniem itd. jedyna opcja to bylo robienie swapa tuszy na zywym organizmie po inicjalizacji urzadzenia. I tym o to sposobem canon u mnie nie zagosci.