Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.11.2022, 23:55   #3
KaiQ
Guru

Data rejestracji: 23.07.2018
KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
ja jestem przeciwny... pozostaje kilka płaszczyzn na których sam się zaorywa

Miałem ostatnio w rękach dość ciekawy aparat fotograficzny SONY, jakaś wyższej półki cyfrówka z 2014go roku. Zakup do firmy. Kobieta która obsługuje sprzęt robiła dokumentację jakichś badań również w formie zdjęć które chmurą przesyłane były też na komputer (synchronizacja).
Mimo że zdjęć za dużo nie było zrobionych przez kilka lat to jednak podczas samego działania i synchronizacji zapchało się miejsce tu i ówdzie, a przez to trzeba było jakoś przywrócić sprawność systemu przez kasowanie aplikacji.

Odinstalowanych kilka aplikacji śmieciowych z których zresztą nikt nie korzystał i wow... odzyskałem 35MB miejsca.
Więc co... przegląd konta co tam jest, co ma być skonfigurowane (zdjęcia zresztą i tak na MicroSD 64GB) i przywrócenie do stanu początkowego.
Ileż to ja się musiałem namordować żeby sposobami zalogować się na konto google'a aby móc aktualizować czy instalować aplikacje ze sklepu google. Okazuje się dodatkowo że z biegiem czasu blokowane są opcje aktywacji starszych androidów więc póki działa to ok, a jak chcesz przywrócić to albo kosz, albo kombinuj.
TV nie kupuje się jak telefon na 2-3 lata, a najczęściej więcej. Nie każdy planuje też co chwilę zmianę ze względu na przestarzały soft gdzie inne podstawowe funkcje są bez zastrzeżeń.

Owszem, nikt bogatemu nie zabroni zmiany co 2 lata TV za kilka tysięcy, ale tutaj Android sam siebie wyklucza jako długoterminowe rozwiązanie. Jak dla mnie już lepiej bardzo dobry TV i przystawka z Android TV.

Oczywiście nikt się nie musi ze mną zgadzać bo i ja przyznaję że Android w TV baaardzo poszerza horyzonty i możliwości sprzętu, ale moje argumenty też mają rację bytu.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post