Dyskusja: Sezon grillowy
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.11.2022, 23:47   #40
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,499
KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
jak to co.... niszczy to koncepcję samego przygotowania.
Przy grillu powinno być ciepło, by zimne piwo smakowało jak należy i schładzało co należy. Kiełbaska z grilla powinna być gorąca, by subtelny smak chłodnego piwa mógł razem w brzuszku tworzyć kompozycję idealną.
Jak masz taką pogodę to zimne piwo dodatkowo podrażnia gardło, które woli cieplejsze napoje, kiełbasa czy karkówka nim trafi na talerz to już traci temperaturę, a nim z talerza do brzucha to już w ogóle jest zimna.
Wszyscy z którymi chciał byś tego grilla zapalić chowają się w domu i patrzą przez okno na ofiarę co została na zewnątrz i marznie by udowodnić że temperatura dla grilla nie ma znaczenia.

Jest tu jednak happy end.
Taki zmarzluch idzie się rozgrzać sięgając po bimberek przechodząc tym samym na wyższy poziom degustacji
(oczywiście powyższy opis nie jest krytyką samego grilowania, tylko jak to widzą inni... najczęściej)
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post