Cytat:
Napisany przez KaiQ
Wszyscy z którymi chciał byś tego grilla zapalić chowają się w domu i patrzą przez okno na ofiarę co została na zewnątrz i marznie by udowodnić że temperatura dla grilla nie ma znaczenia.
|
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Sezon nie kończy się nigdy.
Pogoda nie ma znaczenia - to tylko kwestia odpowiedniego doboru odzieży. 
|
Dla co niektórych userów to ja gówniarz jestem, ale już na tyle stary, że doskonale pamiętam "chude" lata 90-te. I pamiętam na przykład, że w pewnym okresie zanadto nie lubiłem deszczu jesienią czy wiosną, bo chodząc do szkoły (do szkoły się wówczas chodziło a nie było podwożonym przez rodziców) często miałem przemakające buty i zwyczajnie było mi niekomfortowo gdy lało. A wszystko dlatego, że spędzaliśmy dużo czasu na dworze, biegając w jednych butach, nowe rodzice kupowali jak stare się zniszczyły - a ich jakość była taka, że jeszcze nie wyglądały źle, ale podeszwy potrafiły być popękane.
Dziś kupuję po pierwsze lepsze buty, a po drugie jeśli bym poczuł wilgoć, to tego samego dnia kupiłbym kolejne. A spacerować w deszczu - jak się okazuje gdy mam dobre buty i nie gorszą kurtkę - bardzo lubię.
Wielu powie, że to nie dowodzi, że trzeba kupić odzież polarną i siedzieć w śnieżycy przy grillu, ale po prawdzie, to warto coś podobnego czasem rozważyć

Kiedyś wpadłem na pomysł, że będę biegał codziennie przed szkołą jedną trasę (ok. 10 km) - tylko w celu przygotowania do zawodów. Efektem ubocznym było to, że zauważyłem jak jeden krajobraz może być różny w zależności od warunków. I co prawda rzeczywiście najmilej się spaceruje/biega w słoneczny poranek przy dwudziestu stopniach, ale warto czasem doświadczyć tej innej, nieoptymalnej pogody, bo w deszczowy poranek możemy zobaczyć tęczę, a w mroźny biały od szadzi las. No może w burzę spacerów nie polecam, wszystko z umiarem