Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.12.2022, 13:29   #5180
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez ArnoldBoczek Podgląd Wiadomości
(...) jest kryzys, pszczoły się wojny boją, miodu mniej.
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Ostatnio, jak się leczyłem, to pół słoja miodu poszło do lekarstw. Na święta dostałem nowy, jeszcze większy słój. Nie wiem czy mam częściej chorować, czy co?
W tym roku pasieka przez ponad 70 (!) lat (wielokrotnie przewożona, ona widziała Białowieżę, Gołdap, kilka miejsc Lubelszczyzny) prowadzona przez mojego dziadka doczekała się nowego właściciela i nie jestem nim ja. Niestety w tych okolicach wiele pasiek dotknęła jedna z chorób pszczelich, w tym tą (ukłony dla sąsiada, który natargał z zakażonych pasiek oddawanych za darmo uli), co ją przetrzebiło, ponadto odległość powodowała, że pszczelarstwo byłoby w moim wypadku bardzo drogim hobby (w pasiece trzeba być najbidniej co trzeci dzień, a zdecydowanie najlepiej rano i wieczorem). Żałuję, bo czego jak czego ale pszczół nam potrzeba, a i miód lubię...

Patrząc na rynek obawiam się (i przez to tym bardziej żałuję ), że miód będzie nadal drożał.

Grzeniu! Słyszysz? Miód!

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post