Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.01.2023, 14:17   #3174
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
To juz lepiej bierz 4 generacje i7 najlepiej K jak masz plyte z seri Z . Nie ma zadnych dziwnych ograniczen procesor to procesor, grafika to grafika ! Jedyne co to moze byc nieco za wolny na dana gre i bedzie lecial na 100% ale to bys tam musial zaaplikowac celerona

Posluchaj mam 2 identyczne jednostki majace 2 te same GPU te same plyty, w jednej siedzi i5 6500, a w drugiej i7 7700K podkrecony do 5.0GHz i wiesz co nie widze roznycy w FPS w grach
Ta płyta obsługuje 4 generację ?
Na stronie asusa nie podają że obsługuje 4 generację

https://www.asus.com/pl/supportonly/.../helpdesk_cpu/

Wstawiam specyfikację

Asus P8Z77-VPRO,i5(3570),
Corsair DDR3(2x8GB)(1866MHz),
GTX670 Gigabyte 2GBOC,
Corsair TX650V2,
Crucial MX200 250gb x2,
Seagate 2TB,
WD Red 2 TB x2,
Fractal Design Define R4 white

Nie wiem czy to przypadek czy nie ale jak zainstalowalem na czysto windows 10 kluczem od 7ki to nie dosc ze nero speed nie widzi ihasa 324 to jeszcze procesor zaczal sie mocno grzac nawet bez grania przy otwarciu wielu stron przegladarek i nagrywaniu plyt temperatura dochodzi do 103 stopni według programu Speccy i to by się zgadzało bo przy zaczyna wszystko nieźle zwalniać.No ale to pewnie przypadek z procesorem bo nie sadze by win 10 mu zaszkodził pewnie po ładnych paru latach trzeba pastę termo wymienić między prockiem a boxowym wentylatorem.

Tak jak pisałem wcześniej mam tendencje do przesady i gdy biorę nowego kompa to nie umiem się powstrzymać i zazwyczaj przesadzam (wyjątkiem był własnie omawiany komp z tym i5) i dlatego jesl kupie teraz nowego kompa to na bank wydam 15-20 tyś.
Kase mam ale trochę szkoda bo czasy gdy grało sie dużo mineły teraz pogram od czasu do czasu dlatego kusi mnie dokupienie rtx3060ti w ok 2000 i to by załatwiło sprawe na jakiś czas.

Przy sprzęcie ciężko mi się opanować to jak z klimą ktorą zakładałem pół roku temu miał być haier za ok 8 tyś a skończyło sie mitsubishi diamond za 16 tyś.Przy okazji polecam Wam bo jest wyśmienita.

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 27.01.2023 o godz. 14:33
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post