Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.02.2023, 22:49   #3380
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nigdy nie szukałem oprogramowania, które mogłoby zastąpić tę funkcję. A owszem - mi również jej brakowało.

Dodatkowo z Windowsa XP brakuje mi również możliwości stosowania spersonalizowanych stylów. Nie jestem jakoś szczególnie zafiksowany na stronie wizualnej systemu, ale w tamtych czasach można było dosłownie w kilka minut spersonalizować ją sobie pod własny gust.

Windows 11 przyniósł jeszcze jedno irytujące ograniczenie oraz jedną zmianę spowalniającą wykonywanie wielu czynności. Ograniczeniem jest przypisanie paska zadań do dołu ekranu. Od niepamiętnych czasów miałem go po lewej stronie, co jest tym bardziej rozsądne w czasach ekranów panoramicznych, gdzie jeszcze mamy modele ultrapanoramiczne, np. 21:9. Z kolei zmiana dotyczy ukrycia "niesystemowych" opcji menu kontekstowego rozwijanego po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na plikach i folderach. Teoretycznie miało to ograniczyć bałagan, bo opcje dodawane przez niesystemowe aplikacje już nie mogą "zabałaganić" nam tego elementu interfejsu, ale efektem ubocznym jest spowolnienie dostępu do nich. Akurat w moim przypadku potrafiłem zadbać o "porządek" w tym menu. Rozumiem, że były osoby, które nie potrafiły: ale w takim razie wystarczyło zaimplementować dodatkową opcję "zawsze pokazuj wszystkie dostępne opcje menu kontekstowego", którą mogłyby sobie włączyć zainteresowane nią osoby.

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post