Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.04.2003, 22:59   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
no, w koncu uczynilem pewne postepy. Bawilem sie jeszcze troche z tym wszystkim i po kolejnym odinstalowaniu i zainstalowaniu gry (robilem to wczesniej juz kilka razy), rzucilo mi sie w oczy w tym pliku Music.ini, ze nie zmienialem tego musictunes i caly czas byla tam wartosc 23 (a nie dodawalem kolejnych piosenek, tylko na ich miejsce dawalem inne - na poczatek tylko dwie). Zmienilem to na 2 i o dziwo - w meny glownym uslyszalem swoja muzyczke!

Tak wiec to juz cos. Co prawda po pierwsze dalej nie rozumiem, jak zmiana tej wielkosci mogla wplynac na to, ze nagle zaczal muzyke odczytywac z twardziela zamiast z plyty, ale wazne ze pomoglo. Po drugie natomiast z jakiegos powodu w czasie gry dalej losuje piosenke z prawdopodobnie 23 roznych z tym, ze jesli nie trafi na zadna z tych, ktore mam w katalogu (czyli track0 i track1) to po prostu nie ma zadnej muzyki. Byc moze trzeba zmienic jeszcze jakies wartosci w tym pliku, ale juz nie wiem jakie. Mozesz mi cos jeszcze na ten temat podpowiedziec? W sumie to juz nie ma specjalnego problemu, bo najwyzej uzbieram sobie 23 muzyczki i je tam wkleje, ale jesli wystarczy tylko zmienic jeszcze jakas inna wartosc, to byloby zdecydowanie latwiej. Ponizej to, co teraz znajduje sie w pliku Music.ini na twardym dysku:

[music]
numtunes=16
numinsttunes=15
numvocaltunes=15
firstinst=8
curtune=-1

[track0]
name=Initial D
artist=Third Stage
album=Track 04

[track1]
name=Initial D
artist=Third Stage
album=Track 07

Uswiadomomilem sobie rowniez, ze ten patch, ktory mial mi umozliwic gre bez plyty, mogl po prostu nie dzialac z Windowsem XP. Nie wiem, jakiego masz windowsa, ale ja wlasnie tego, a zapomnialem o tym wczesniej wspomniec. No ale to juz niewazne, grunt, ze w ogole dziala.
Zreszta inny patch, ktory sciagnalem (juz normalny - likwidujacy jakies tam bledy w grze) tez nie chcial mi dzialac, wiec moze po prostu cos jest zle z moja wersja (chociaz tam raczej byla to wina uszkodzonego archiwum).

ps: A mialem jeszcze jeden pomysl w zanadrzu. Zamierzalem skopiowac zawartosc plytki na twardy dysk, wprowadzic w katalogu music potrzebne zmiany i nagrac to wszystko na rw. Nie wiem, czy tak by to zadzialalo, ale mysle, ze tak, bo w koncu bylaby to normalna plyta z gra. W sumie byl to calkiem niezly awaryjny plan, ale ciesze sie, ze nie musialem z niego korzystac.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post