Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.05.2003, 10:12   #13
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
fido2001 napisa***322;(a)
Moje proby z programami ( DVD-9 na 1x DVD-R ) wykazaly ze najlepsza jakosc obrazu uzyskuje sie przy konwersji programem Pineacle InstantCopy 7.02. Oczywiscie zabawy jest wiecej niz z DVD2ONE i dluzej to trwa ( DVD2ONE kilkadziesiat minut, a IC7.02 kilka godzin ), ale gra jest warta swieczki. Jako ze wykonuje kopie tylko i wylacznie dla siebie ew. dla mojej rodzinki a nie np. na gielde, zalezy mi na jakosci...
Wczoraj sprobowalem sposobu kolego Gelo_5, i musze przyznac a wlasciwie zgodzic sie z innymi znawcami tematu z zagranicznych forumkow jak np. doom9, ze ten sposob gwarantuje niesamowita jakosc ( DVD2DVD-R + Cinema Craft Encoder ). Niesamowita, bo transkodujac film trwajacy okolo 3 godziny ( Das Boot ) osiaga sie jakosc prawie z niezauwazalna roznica... Nie mam moze plazmy 52 cale, ale mam panorame Sony VEGA 38', i Stacjonarny Player z gornej polki polaczony z TV poprzez RGB. Uwazam ze na takim zestawie moge w miare obiektywnie oceniac jakosc przekombinowanych filmow Dodam jeszcze ze faktycznie dvd2one pomimo ze jest najszybszy, daje najgorsza jakosc. Ale co porownywac program ktory zalatwia wszystko w 20 minut do profesjonalnego CCE ktory koduje obraz z 10-krotnym przebiegiem

Pozdrawiam.
kodowanie mpeg2 z użyciem CCE daje zawsze najlepsze rezultaty - zarówno przy DVD jak i SVCD. też używam go z DVD2DVD-R, ale po zrippowaniu i załadowaniu się skryptu AVS do CCE przerywam konnwersję i ustawiam sam parametry kodowania w CCE ponieważ DVD2DVD-R czasem potrafi je schrzanić np. pomylić progressive z interlaced albo włączyć funcję "Upper field first" co może potem powodować problemy z odtwarzaniem itd. mam pare sprawdzonych metod z Doom9 i wole to robić częściowo ręcznie bo 8 godzin kodowania może pójść na darmo.
a z tym Okrętem to trochę przesadziłeś - mam oryginał (trwa 210 min.) i kopiowałem go ostatnio dla brata. nawet stosując CCE przy tej długości filmu i jego specyfice (sporo ciemnych scen) widać że to tylko kopia i strumień video został mocno "ściśnięty". różnicę obserwowałem też na dobrym TV - mam 32" Panasonica 100 Hz z progresywnym skanowaniem i Digital Motion oraz dobry player Onkyo tak więc widać wszystkie detale i niuanse. CCE jest świetne ale cudów nie robi

p.s. nie wiedziałem, że Sony robi TV 38-calowe