Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.01.2024, 16:04   #14934
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No niestety ceny oszalały już dawno - jak śledzę rynek to zaczęło się tak koło 2018/19. A już ceny produktów klasy biznes/enterprise (jak zwał tak zwał) mimo że zawsze były wysokie, tak teraz są wręcz kosmiczne. Co do rozbudowy sieci domowej to się nie odniosę, bo to sprawa mocno indywidualna, ale patrząc na ceny komponentów do budowy podstawowego domowego LANu to koszta samego sprzętu są rzeczywiście czterocyfrowe, i to są raczej te większe cyfry niestety.

O taniej chińszczyźnie to się nawet nie wypowiem, bo mi zaraz ciśnienie skoczy.

Firmowy śmietnik potrafił mnie nieraz mile zaskoczyć - ostatnio wygrzebałem kilka gigabitowych, zarządzalnych 24portowych switchy, prawie nowych. Powód? Centrala w Niemczech uznała że Netgear nagle stał się "be" a Cisco "cacy", więc robią wymianę. Nasze IT obiecało mi z tej okazji że dostanę od nich również jednego 48portowego switcha, też "prawienówka".

Szkoda jedynie że wszystkie one są na gigabitowym SFP (wolałbym żeby chociaż 2.5) ale coż - darowanemu koniowi i tak dalej...
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post