17.04.2024, 12:34
|
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.06.2006
|
Cytat:
Napisany przez czary2mary
Informacje programów "wiarygodność /conclusion " określają / ja bym napisał bardziej próbują określić / przypuszczają pochodzenie i rodzaj kompresji , jakość kompresji zgrywanego pliku przed umieszczeniem na CD itp itd jaki obecnie znajduje się na nośniku CD Audio .
Ocena 100% według programów określa bezstratne rodzaje kompresji jakie zostały użyte w całym procesie przygotowania materiału i produkcji czyli - studio , kompilacja , mix , master oraz przygotowanie materiału na matrycę do tłoczenia itp itd
Poniżej 100% według programów na jakimś etapie została wykonana stratna kompresja ale oczywiście zazwyczaj są to błędy programów oceniających i ich baz danych / kluczy, schematów oceny lub niepoprawnej pracy samych programów lub tak bardzo obrazowo na przykład płyta piracka i została przygotowana z plików mp3 ....
Większość oprogramowania studyjnego i oraz master itp to programy kosztujące wiele tysięcy dolarów i twórcy nie udostępniają testowych wersji ani żadnych danych o wykorzystanych technologiach i rodzajów kodeków , kompresorów .
Również często składanki czy kompilacje są robione z różnych plików muzycznych w różnych wcześniejszych masterach robione wcześniej na wielu rożnych programach - Ponowny master i przygotowanie materiału do wykonania matrycy jakby składa to w całość w jednym formacie programu na którym został wykonany .
Podsumowując wszystko to może mylić programy do zgrywania które nie posiadają wielu informacji objętymi tajemnicą producentów oprogramowania jak dokładnych danych kodeków w specjalistycznym sofcie użytym do produkcji , obróbki muzyki i przygotowania materiału do matrycy do tłoczenia CD .....
Jeżeli same zgranie pliku jest zgodne w 100% z plikiem z CD a jedynie ocena "wiarygodność /conclusion " jest poniżej 100% zupełnie bym się tym nie przejmował bo w 99,99999 % to błędy programów , baz danych czy porównywanie innych plików inaczej zmasterowanych / kodowanych / innej kompresji z różnych wydań tych samych utworów
|
Myślę że to tak do końca nie jest jak piszesz. Myślę że płyty które kupujemy są bardzo słabo zrobione przed nagraniem.
|
|
|