Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.06.2024, 06:40   #1
tomek5700
Data rejestracji: 23.06.2024
tomek5700 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Odzyskiwanie danych dysk systemowy ssd

Czesc, mam pytanie , chodzi o skopiowanie danych z dysku systemowego, zacznę od początku, wczoraj padł mi dysk z windowsem ssd "cricital proces died" . I już się nie włączy komputer, nawet do biosa nie chce wejść, tak jakby ścina komputer po podłączeniu tego dysku. Zakupiłem nowy, wgrałem windowsa , wszystko działa, a tego jak podłączam jako drugi to go czyta, tylko komputer strasznie ścina i po pewnym czasie zetnie do 0 i nic się nie da zrobić po odłączeniu działa jak ręką odjął. Po włożeniu dysku w kieszeń i podpięciu jako zewnętrzny wszystko działa są wszystkie foldery na nim, nawet udało mi się skopiować tam jeden z folderów w publicznych dokumentach, tylko tak po około kilkunastu sekundach całkowite ścięcie, po odpięciu znów wszystko ok.
Potrzebuje kilka zdjęć i pliki dokumentów które były na pulpicie, nie jest to jakieś mega ważne , żeby wysyłać dysk do laboratorium, ale jeśli trochę pracy by mi zaoszczędziło gdybym odzyskał te dane, po wejściu w katalog użytkownicy - pc komputer wychodzi mi komunikat "obecnie nie masz uprawnień dostępu do tego folderu" natomiast jeśli wejdę przez rozwijanie folderów z prawej strony to spokojnie dochodzi do pulpitu, jest tam wszystko, a jak cos tylko zaznaczę to ścina i koniec pracy.
Jest może jakiś sposób , żeby wejść do dysku na surowo, bez żadnych zabezpieczeń?

Dzięki za pomoc! :-)
tomek5700 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online