Cytat:
Napisany przez Jarson
 przed wyjściem
Dziś nie chce mi się wychodzić podwójnie. Po pierwsze, bo gorąco, po drugie, bo chcę zacząć załatwiać sprawy związane z Czystym Powietrzem. Mam piec II klasy więc prędzej czy później mi się do niego przyczepią, a poza tym jednak prawdą jest, że nowy piec zgazowujący drewno plus bufor ciepła są energooszczędne plus bardziej bezobsługowe, a szkoda robić inwestycję za ok. 15k z własnych pieniędzy, jeśli można wziąć dofinansowanie.
Tyle, że najpierw muszę się dostać do MOPSu (w którym jak żyję nie byłem, bo mam taki dziwny zwyczaj pracować na swoje utrzymanie) po zaświadczenie ile zarabiam (jakby PIT nie wystarczył), potem trzeba pouzupełniać wnioski, podpisać umowę - a najgorsze w tym wszystkim jest to, że zanim tego nie zrobię, to nie mogę zacząć żadnych prac (a mam akurat na to trochę czasu), bo wszystko co zrobię przed podpisaniem umowy nie będzie podpadało pod dofinansowanie...
|
Witamy w rzeczywistości , jak mamie załatwiałem " ciepłe mieszkanie " bo mieszkamy w blokach wielorodzinnych , to myślałem że nogi zetrę do samej dupy za nim mogłem cokolwiek zacząć. Chyba  może w ten bardzo cieły dzień gdzieś na kole do lasu