Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.05.2003, 10:47   #9
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: Re: YooO

Cytat:
pali napisa***322;(a)
W tym własnie zazwyczaj leży problem ludzi, którzy się na gg do mnie zgłaszają.
Witam !

Sporo ludzi sie do mnie zglasza na gg z problemami z forum - ale jeszcze nie zdarzylo mi sie zeby ktos zaczał cos odwalac !

Poprostu widac trafiam na ludzi którzy albo sa cierpliwi do bólu albo chca sie czegos dowiedziec albo poprostu szanuja o ze ktos poswieca im czas oraz udostepnia swoja wiedze w przystepny dla nich sposob.

Ale dam Wam jedna rade - jak nie mozecie sie z kims dogadac bo np problem nie da sie opisac słownie / czasami tak jest / to najlepiej powiedziec zeby gosc zobił zrzut ekranu - przynajmniej Wiecie mniej wiecej jak to wyglada

Pozdro -

@ kachta - dochodzenie do przyczyny ainstalego problemu polega na wyeliminowaniu jak najwiekszej liczby czynników mogacych go powodowac - czasmi nie da sie stwierdzic jednosznacznie ze problem powoduje to i to - bo poprostu złozoność maszyny jaka jest komputer i jeszcze dodatkowe czynniki jakimi sa płyty cd oraz oprogramowanie ktore różnie sie zachowuje w zaleznosci do komputera i nagrywarki uniemozliwia dojscie do rozwiazania poprzez jedna czynnosc.

Ja w moim toku postepowania najpierw sprawdzam standardowe punkty - jesli to zawodzi to dopiero dobieram sie do "bebechów" - polecilem Ci abyc dokladnie sprawdził czy ustawiłes wszystko jak nalezy / bo czasami nero zmienia ustawienia z poprzedniego nagrywania i jak miales zaznaczone np burn i symulacja i zmieniłes sposób zapisu to wyskakuje Ci spoworotem TYLKO symulacja - bylo pare takich przypadkow ze wlasnie w tym lezał problem. /

Sam miałem dwa RICOHY i wiem co to znaczy RICOH - czasami krew mnie zalewała ale dzieki dociekliwosci i paru osobom z forum radzilismy sobie z tymi maszynami !

Radzę Ci abys nastepnym razem postarał sie dokłądniej wysłowić - bo zawracanie gitary wszystkim z forum poto tylko zeby dac linka do posta to w/g mnie bez sesnsu.

Nie napisales ani jakie masz zainstalowane sterowniki, jaki posiadasz OS, jak masz podpiete napedy itp - takie szczegóły czasami sa niezbedne.

-------------------------------------------------------------

Pozdrawiam Ciebie - polecam abys pocztyał troche artykuly zawrate na stronie glownej CDRINFO - podszkolił sie troche z terminologi, oraz innych szczegółow - sam bedziesz posiadał wieksza wiedze i kto wie moze sam rozwiazesz swój problem
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post