Witam wszystkich na forum i jednocześnie chciałbym przeprosić, jeśli moje pytanie wyda się banalne, ale bardzo słabo znam się na takich sprawach, a po długich poszukiwaniach nie udało mi się znaleźć rozwiązania mojego problemu.
Jakiś czas temu kupiłem PS2 Slim z kartą pamięci z FreeMCBootem. Uruchamiałem go mając włożoną kartę pamięci do pierwszego slotu i po naciśnięciu dwa razy kółka na padzie pojawiał się czarny obraz tekstem i tam klikałem "start" (zdjęcie w załączeniu) i wszystko działało.
Jednak pewnego razu odwiedził mnie znajomy, który mieszał coś z ustawieniami, żeby FreeMCBoot łatwiej się uruchamiał, a skończyło się to tym, że obecnie FreeMCBoota muszę uruchomić z drugiego slotu i nacisnąć przycisk "select". Jest to o tyle kłopotliwe, że nie mam drugiej karty pamięci, więc za każdym razem muszę po uruchomieniu gry przekładać kartę do pierwszego slotu, żeby móc zapisywać grę. Takie przekładanie karty jest nie tylko uciążliwe, ale również obawiam się, że może mieć niekorzystny wpływ na samą kartę/konsolę.
W związku z powyższym chciałbym zapytać w jaki sposób można zmieć sposób uruchamiania FreeMCBoota z powrotem na pierwszy slot, tak aby uniknąć ciągłego przekładania karty.
Z góry dziękuję za pomoc